Ustvarjalnost učencev POŠ Čemšenik

Čeprav je pomladansko cvetje v Podkumu že pogledalo izpod korenin, so učenci od 1. do 4. razreda POŠ Čemšenik ustvarjali cvetje iz papirja in ga odnesli na svoje domove. Morda ga bodo postavili na svojo mizo, podarili mami ali pa ga naslednje leto vpletli v velikonočno butaro. Spretnejši so iz njih naredili pisan šopek. Tisti, ki jih je izdelovanje rožic navdušilo, pa bodo kakšno izdelali tudi doma.

Po obveznem čaju in piškotih so se odpravili v macesnov gaj, kjer so preživeli prvi del glasbene urice. Ob pravljici o gozdnih palčkih muzikantih in živalih so se naučili pesmico Palček Piskalček, jo spremljali z lastnimi inštrumenti, dirigirali…in sploh spoznavali ali pa obnovili številne glasbene pojme.

Nato so se odpravili v hišo in zaigrali še na spremljevalne inštrumente, ki jih lahko naberemo v naravi: kamne in kamenčke, paličice, buče, storže, orehe, lončke, napolnjene s koruzo, semeni, rižem, kamenčki. Tudi kuhalnice, lonci, zajemalke in kozarci iz stare Medvedove kuhinje so se spremenili v inštrumente.

no images were found

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja